Istorija

Belchimu nije trebalo dugo da shvati neophodnost izvođenja ogleda i njihov značaj. Kako je kompanija rasla, tako je rastao i značaj stalne ogledne stanice. 2006. godine osnovana je prva ogledna stanica Belchim. Nalazi se u mestu Londerzeel, na deset minuta vožnje od sedišta.

U 2016. godini, 10 godina kasnije, započeli smo izgradnju druge ogledne stanice koja se nalazi u Frontonu u blizini francuskog grada Tuluza. Na ovoj oglednoj stanici je fokus na poljoprivredne kulture iz Južne i Jugoistočne Evrope.

Misija

Na našim oglednim stanicama gradimo evropski centar znanja za kontinuiranu edukaciju naših timova savetnika i naših kupaca.

Aktivnosti

Ogledi u polju

Detaljno znanje o efikasnosti i selektivnosti proizvoda zajedno sa razvojem mogućnosti proizvoda, profilom kompatibilnosti i drugim jedinstvenim osobinama molekula, važni su za uspeh proizvoda za zaštitu bilja. Na oglednim stanicama Belchim-a imamo pristup na više od oko 10 hektara zemlje, na kojima se obrađuje čitav niz poljoprivrednih kultura, kako jednogodišnjih, tako i višegodišnjih. Naši proizvodi se razvijaju, ispituju, upoređuju i integrišu u programe za istraživanje mogućih rešenja za bilo koju grupu štetočina, korova ili bolesti sa koji se poljoprivrednici Evrope susreću.

Ispitivanja se sprovode kako bi se poboljšalo sopstveno znanje i znanja naših kupaca demonstriranjem i raspravom o trenutnim, budućim i potencijalnim rešenjima. Na taj način se znanje može preneti na poljoprivredne proizvođače koji mogu imati koristi od našeg zajedničkog znanja i stručnosti.

Laboratorijski mikro ogledi

Praćenje efikasnosti aktivnih materija i detaljno ispitivanje načina delovanja i karakteristika naših proizvoda vrši se u laboratoriji i u mikro ogledima.